Monday, 30 April 2012

Lillah hi ma fissamawati wa ma fir ard.....

"segala yang ada di langit dan yang ada di bumi adalah kepunyaan Allah"...

                       ----------<@
andai takdir hidup bersama pasti Allah akan mempermudahkan jalannya..

hadirnya dia pernah membahagiakan diriku...

meruntun jiwa untuk memiliki teman...

tapi andai dia bukan takdirnya...

jangan bersedih kerana jauh di atas sana Allah dah aturkan yang terbaik untukku...


it's lovely to be at home..

~home sweet home~

da lama aku tak balik rumah sebenarnya..dan minggu ni aku balik rumah walaupun kerja2 melambak, fyp xciap lagi, project waste+management xbuat langsung lagi, tapi disebabkan lepas final nanti aku xdapat balik, so aku balik jugak minggu ni..lagipun ade kenduri kat rumah..xkan aku tak balik kan.. :)

sebenarnye ade kenduri kesyukuran untuk kak eay..abah dah nazar kalau kak eay dapat dekat2 rumah, dia nak sembelih sekor kambing..dan alhamdulillah, kak eay dapat offer dari MARA untuk jadi tenaga pengajar kat IKBM kot..hehe..tibe2 xsure pulak..=p

aku pun turut bz mase kenduri tu..macam kenduri kawen pun ade sbbnye banyak la sangat lauk pauk yang dimasak..jom tengok gambar2 yang aku sempat amek..maklum la, aku bz memasak(ni jgn caye..haha), xsempat nak amek gambar banyak..

ni nenek aku+nenek sedara yang tengah siang buah ara..nak letak dlm gulai kambing..=)
cik dayah aka kak ida yang rajen memasak(tak mcm aku, malas!haha)

haaaaa...ni la die gulai kambing the best in town..haha




menu wajib..hahaha...ayam pedas...



menu utama ---> gulai kambing
ini gulai jugak..tapi gulai lembu...masyuk!
kerisik~daripada jantung pisang..best!





ni best..pemanis mulut aka labu sira..terbek dari ladang!
ini aku yang tengah masak gulai kambing..jgn xcaye..hahaha

seronok bile ade kenduri walaupun penat...kredit to kak ida sebab die la yang kemas2 dapur, settlekan pinggan mangkuk...kak ida memang la sangat rajen..i wish da best for her in life! dan mase duk depan tv tadi, ma cakap, ema tolong kalerkan lukisan ni..nak kena tampal kt tadika..dan aku pun start la mewarna dan disisiku abe muih tersayang..melihat aku duk kaler2, die pun nak kaler jugak..aku tak bagi..haha..dah la curik pakai die punye pensil warne..

dalam abe muih duk tengok aku duk kaler tuh, die pun cakap la, comel cik su kaler..haha..aku pun ape lagi, memang la cik su kaler lawa..haha(perasan!)..die pun asek duk mintak nak kaler jugak, aku bagi la die kaler jgk, tapi satu part je, kaler kete..cakap kat abe muih, kete ni kete cik su..cik su nak kaler purple..die pun 
amek la pencil kaler purple dan inilah hasilnye ----->

my nephew abe muih with our drawing..hehe
suda pukul 3 pagi..mau tido...nati esok mau pegi keluar dating ngan cik dayah..mau cari tiket balik KL..hrap2 ade tiket..=)

Saturday, 7 April 2012

merapu2...lalalalala~

dah lame tak update blog rasenye..sibuk.sibuk.dengan fyp yg baru nak mula..

rajin tak saye, tiap2 hari datang lab...sabtu ahad pun dtg..bole dpt anugerah pelawat lab yang paling kerap..hahaha.. ni saya kt lab bersama cik amalina a.k.a amalinapurah...hahaha..

die buat experiment pasal moringa olifera dan saye, nephelium mutabile..guna bhasa scientific tuh..hahaha..ade bersama jugak cik ain..tp die xde blog la pulak nk share link..

pe2 pun semoga kitaorg berjaya menyiapkan fypII dgn jayanye..begitu juga utk cik shima, cik nana, n sume la classmate kitaorg..hehehe..

sampai jumpa lagi..