Saturday, 14 January 2012

confession...

at last, saya nak bagitahu..
                       
                          SAYA MEMANG SUKA KAT AWAK...
                          tapi kenapa awak sombong sangat ah??
                          huh!

                          AWAK EGO, 
                               SAYA EGO...
                                    SO, pegi jauh2...
                                                         



Thursday, 5 January 2012

kami geng2 surau....

kenapa kami menggelarkan diri kami sebagai GENG2 SURAU?


         SEBAB....kami suke datang surau, buat kerja kat surau, study kat surau dan tidur kat surau...tambah satu lagi, makan pun kat surau..hahaha...
                             
                 inilah kami....



dengan ingatan tulus ikhlas : GENG2 SURAU =p

----------->

untuk awak......


-------------------<<@


                           semoga awak bahagia selalu....
                                   tanpa saya disisi...

Wednesday, 4 January 2012


DIA menciptakan CINTA untuk meghiasi hati-hati manusia dan DIA mencipta RASA untuk MENYEMPURNAKAN lagi keindahan cinta.

Cinta adalah KEKUATAN, cinta adalah KEHIDUPAN, cinta adalah FITRAH.

Bagi manusia biasa, cinta manusia cukup indah dan sempurna. Tapi, bagi hamba ALLAH yang SOLEH, cinta ALLAH itu adalah segalanya.

Cinta manusia akan hilang, cinta ALLAH KEKAL buat selamanya.

SENYUMLAH atas segala takdir kerana DIA sentiasa tentukan yang terbaik untukmu. Manusia mengecewakan kita, tetapi ALLAH TIDAK PERNAH mengecewakan hambaNYA.

Maka SETIALAH pada cintaNYA…



Tuesday, 3 January 2012

semua orang bertunang, saya bile lagi?? =p

itulah kata-kata yang aku pernah post dekat blog fb NON..haha..saje je nak mencetuskan kontroversi antara kami..kadang2 terpikir jugak, di usia yang makin meningkat ni, masih lagi single dan available..tapi bagus jugak kan, tak payah pikir2 nak couple2 ke, nak keluar sekali ke, kalau gaduh, konpem effect blaja dan kalau aku ade someone la kan, konpem tak dapat tumpukan pelajaran....CONFIRM...hahaha


sebabnye aku tahu, aku xleh fokus untuk banyak benda...tambahan pula, aku tak bersedia untuk ada komitmen lagi..tak bersedia untuk ade tanggungjawab kpda orang lain selain keluarga, tak mampu untuk memberi kasih sayang kepada orang yang belum layak menerima kasih sayang aku..=p..


kalau ada gosip sikit, "eh, aimi dah ade pakwe ke??tak bagitau pun..". infact, bile mase la pulak aku ade someone as pakwe neh..kalau ade pun, korang aku akan bagitau awl2 lagi...tapi buat masa ni, status single n available aku akan pegang sehingga ada orang mampu buat jantung ini gugur kerananya dengan izin yang Esa...TUNGGU...=p

comel kan.....

─▄▀▀█▀▀▄
▐▌ OPEN ▐█▄▄█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▐█▄───▄██▀▀█▀▀▀▀▀█▀█▀▀
─▀██▄██▀────────█▀█▀█ MY HEART


Makanya,
---->JEMPUT DATANG KE RUMAHKU

_____████████████
____███████████████
__██████████████████
█████████████████████
_█_________▄▄▄▄_ ▄▄▄▄_█_
_█__█████_▐▓▓▌_▐▓▓▌_█_<--- ma abah ade kat dalam
_█__█████_▐▓▓▌_▐▓▓▌_█_
_█__█████_▐▓▓▌_▐▓▓▌_█_
_█__█████_▀▀▀▀_ ▀▀▀▀ █ __✿ ✿★
_█__█████_____________ █___(\\|/)
_____________██ _____________██

tanda-tanda si dia jodoh kita

Bismillahirrahmanirrahim

1.Kata Hati :
Manusia dikurniakan Tuhan deria keenam yang dapat mengetahui dan memahami perasaan pasangannya. Apabila kita yakin dengan pilihan hidup kita, tanyalah sekali lagi.Adakah dia ditakdirkan untuk kita? Dengarlah kata hati dan buatlah pilihan. Serahlah segalanya pada ketentuan yang maha berkuasa.


2.Kelemahan :
Tiada siapa yang sempurna di dunia. Bagi dia yang bersedia menjadi teman hidup kita, dia tidak terlalu menyimpan rahsia kelemahannya dan bersedia memberitahu kita. 
Sudah tentu bukan senang untuk memberitahu dan mengakui kelemahan di hadapan kekasihnya. Malah, dia tidak segan mempamerkan keburukannya kepada kita. Apabila kita dan dia saling menerima kelemahan dan sifat buruk masing-masing, memang ditakdirkan kita hidup bersamanya.



3. Memahami Diri Kita :
Semasa kita sakit dia bawa ke klinik. Semasa kita berduka, dia menjadi penghibur. Apabila kita mengalami kesusahan, dia menjadi pembantu.
Dia selalu bersama kita dalam sebarang situasi. Tidak kira kita sedang gembira ataupun berduka, dia sentiasa ada untuk kita.
Dia juga bersedia mengalami pasang surut dalam percintaan. Kata orang, ‘lidah sendiri lagikan tergigit, inikan pula suami isteri’. Pepatah ini juga sesuai bagi pasangan kekasih.
Apabila dia sentiasa bersama kita melalui hidup ini di kala suka dan duka, di saat senang dan susah, dialah calon yang sesuai menjadi pasangan hidup kita.

4. Percaya :
Setiap orang mempunyai rahsia tersendiri. Adakalanya rahsia ini perlu dikongsi supaya dapat mengurangkan beban yang ditanggung.
Apabila kita mempunyai rahsia dan ingin memberitahu kekasih, adakah rahsia kita selamat di tangannya? Bagi mereka yang berjodoh, sifat saling percaya mempercayai antara satu sama lain timbul dari dalam hati nurani mereka.
Mereka rasa selamat apabila memberitahu rahsia-rahsia kepada kekasihnya berbanding rakan-rakan yang lain. Satu lagi, kita tidak berahsia apa pun kepadanya dan kita pasti rahsia kita selamat. Bukti cinta sejati adalah melalui kepercayaan dan kejujuran.



5. Jujur :
Dia tidak kisah apa yang kita lakukan asalkan tidak menyalahi hukum-hakam agama. Sikap jujur yang dipamerkan menarik hati kita. Kejujuran bukan perkara yang boleh dilakonkan. Kita dapat mengesyaki sesuatu apabila dia menipu kita.
Selagi kejujuran bertakhta di hatinya, kebahagiaan menjadi milik kita. Apabila berjauhan, kejujuran menjadi faktor paling penting bagi suatu hubungan.
Apabila dia tidak jujur, sukar baginya mengelak daripada berlaku curang kepada kita.

6. Terima Kita Seadanya :
Dia juga tidak mengambil kisah siapa kita sebelum ini. Dia juga sedia berkongsi kisah silamnya. Tidak perlu menyimpan rahsia apabila dia sudah bersedia menjadi pasangan hidup kita.



dipetik dari : http://www.gambaqkahwin.com/2011/12/tanda-tanda-si-dia-jodoh-anda.html

Monday, 2 January 2012

aku dan mereka....

hari ini kami2, kawan baik bio belajar same2..hehehe..jom nk upload gambar sepanjang pembelajaran kami.. =) 


sesi bergambar di E1..hehe


ni cik nana ngn cik shima..


cik shima yang tengah nak CONTROL SYSTEM..=p


cik amalina koya yg belajar SEPARATION..haha


cik nana yang belajar BIOCHEM xabes2 lagi..=)


dan saya yang tengah belajar DS


kebanyakan subject2 yang kami amek sem ni dah xsame..xleh nk share2 buat past year same2 da..ape2 pun, semoga berjaya dalam peperiksaan akhir untuk sem1 11/12 nii..dan LULUS DGN CEMERLANG..insyaALLAH..