Wednesday, 3 October 2012

kisah saya


Sejak dua menjak saya duk kl ni (sementara menanti konvo ;)), ade pekerjaan tetap yang saya buat tiap2 hari,hihi

1)stalk facebook orang

2)cari kerja online

Kelakar sebenarnya bila saya dah mula stalk fb orang..especially orang yang saya suka..jeng.jeng.jeng..ala, saje2 je pun, nak tengok pe yang terbaru pasal dia, ade gambar baru ke, comel tak gambarnye..hahaha…

Yang terbaru, ade la sorang yang saya suka ni. Saya tak add pun dia as fren kt fb, tapi saya slalu g singgah wall die..xkan la saya nak add dia kan, dia pun xkenal saya..lagipun saya kan secret stalker die…hahaha..bercakap pasal orang ni, dah lama dah saya suka tengok dia, suke tengok je ok!haha.tapi saya tahu dia pun mungkin xsedar kewujudan saya..dah nama pun secret stalker..hihihi..

Sesuatu yang menggambarkan tentang diri dia, saya hanya mampu memandang dari jauh..mestila, nak pandang dekat2 dah confirm2 tak mampu…hahahaha..

Berbalik kepada cari keje online ni, ade la saya isi permohonan 2 3 buah syarikat, tengah memilih2 apa yang sesuai dengan kelayakan yang saya ada..terfikir jugak sebenarnya..ramai dah kawan2 saya yang dah dapat keje, power2 lagi..tapi saya masih xkeje2 lagi..saya teringin nak keje..tapi bila fikirkan balik, bile dah keje xbole bersenang lenang dah kat rumah..nanti xde orang yang duk jaga rumah, kemas rumah, basuh pinggan mangkuk(walaupun saya ni pemalas..haha), buat air kat abah, masak bile saat2 genting(ni time ma saya demam or ade kerja), gaduh ngan anak buah saya, xdapat g jalan2 nek kete kancil kaler merah petang2 kt bukit, banyakla benda yang saya tak boleh buat…
Tapi sume tu saya boleh buat jika saya keje kat negeri tercinta saya(mintak2 la dapat keje dekat ngan rumah). saya nak keje, nak tolong ma abah saya, nak balas jasa mereke yang menjaga, membesarkan, mendidik, menyayangi, mempercayai saya sejak kecil lagi..saya doa sangat agar dapat kerja dekat area2 rumah..nanti boleh balik rumah selalu, makan masakan ma saya yang terbaek dari bukit, dan yang paling penting saya selalu ada bersama2 mereka..insyaAllah, dengan keizinanMu..
 

~ku panjatkan doa, kurniakanlah apa yang terbaik untuk aku, ibubapaku, adik beradikku, ahli keluargaku, teman2ku dan muslimin muslimat..kita hanya mampu merancang, selebihnya Allah yang menentukan..sesungguhnya Engkaulah adalah sebaik2 perancangan~

(opssss, jangan lupa doa kurniakanlah suami dan anak2 yang menjadi penyejuk dimata, penawar dihati dan tempatkanlah kami dikalangan orang2 yang beriman...)

mesti tak lupe doa ni, walaupun lambat lagi nak kawen..hehehe ;)