Monday, 3 September 2012

one step closer ;)

to be exact, post kali ni ditujukan kepada kawan2 saya yang selamat melangsungkan pertunangan,
perkahwinan, dan kepada yang bakal melangsungkan juga...

kepada cik nana syazana,
kawan baik saya di kelas dan juga di lab..dan juga kawan yang saya banyak bergosip, bercerita, berkongsi masalah dan pendapat..sebenarnya nana kawan baik saya ni dah selamat bertunang pada 01 sept 2012..dengan pilihannya sendiri, kawan dah lama, diorang ambil keputusan nak bertunang..
kahwin tak tau lagi bile, mungkin pas diorang bis belajar..saya doakan yang terbaik dari kejauhan...

dan cik ctie R,
kawan baik merangkap rumate saya sejak matrik lagi sampai masuk main camp, sahabat tika suka dan duka, banyak dah rahsia kami kongsi bersama, adakala xsependapat, tapi tu yang membuatkan kami saling memahami perangai masing2..hehe..cik ctie kita ni baik hati tau..selalu belanje saya..dulu ingat lagi masa mula2 masuk main camp, boleh dikatakan setiap satu sem sekali,
dia akan belanja saya makan kfc..untung kan saya..haha..

saya citer pasal cik ctie ni sebab die bakal melangsungkan pertunangan raya haji ni insyaAllah..(opsss,terlepas ckp!hehe) dan bakal melangsungkan perkahwinnya tahun depan..bakal tunang dan suami, of cos la pilihan sendiri, tapi saya tak kenal lagi siapakah jejaka yang bertuah yang berjaya merebut hati cik ctie ni..doa saya semoga dipermudahkan segalanya..haritu dia siap call saya nk suh freekan masa saya time dia kahwin tahun depan, ciap nk booked homestay dan nak beli tiket bus untuk saya g masa majlis dia nanti..lucu bila difikirkan kembali..

sebab dulu,saya pernah cakap kat kawan2 baik saya, sapa kahwin awal, kena sponsor tiket nak g majlis kahwin diorang, dan nyata nye cik ctie kita ni tak lupa..hehehe...dan dia kata kalau saya dapat pergi
seminggu awal pun xpe, boleh tolong ape yang patut...hehehe..

dan cik lia, eh bukan! puan lia..hehehe
seorang kawan saya yang dah selamat berkahwin raya ke-5 aritu..tapi saya tak dapat pergi, jauh..
kedah nun jauh disana..lagipun musim2 raya susah nak g kenduri, sebab raya kan nk g menziarah
saudara mara, sahabat handai..mmg xdapat pergi la..buat lia dan pasangan, semoga bahagia hingga ke akhir hayat..

dan kepada cik amalina dan cik shima, korang bile lagi???ops, silap..kita bile lagi??hahaha..
tapi cik amalina kata kat saya, so soon..so kite tunggu cik amalina punya turn pulak.. =p

kepada cik hana dan cik pat, semoga kalian cepat2 sampai seru nak kahwin...pasangan dah ada, so
ape tunggu lagi..belajar pun da abes kan...(pandai ckp kt org..ahahaha)

opsss, cik yayan ngan cik meni ape cerita??sudah lama tidak mendengar khabar diorang, nati tup2
dapat berita diorang nak kawen, pengsan saya..haha..

tak lupa untuk cik bulat yang dah selamat bertunang raya ke-3 ritu..cepat2 kahwin tau cik bulat,
nati aku p kenduri ang..hahaha..

ramai kawan2 saya da bertunang, ada yang dah kawen, budak2 sekolah saya dulu ramai yang
dah kahwin..apa yang cuba saya sampaikan sebenarnya eh??hehe..

xde ape2, cuma bila dengar, tengok kawan2 da tunang, dah kawen, bakal lagi, rase cam eh, diorang
kawen muda ke aku yang dah tua??hahaha..ala, baru 24 tahun..sebenarnya saya tengah tunggu mr.right yang bakal muncul dalam hidup saya..cewah...haha...

ade ke dia? siapa dia? bila mau jumpa dia? hanya Tuhan yang tahu... =)

mode:kahwin!hahahaha...

cik amalina:take note!mungkin giliran awak pulak pasni.. =p
cik mila:kamu jgn gatai2 lagi, bagi bis FYP dulu kalo nak kawen...hahahaha

5 comments:

anya said...

xlame lg cik aimi..thn dpn kot! awk tggu je la kad..ape ssh:P hahahaha

emapunyebelog said...

hahaha...eleh,pandai ckp je cik amalina ni..bile si dia muncul awak lari..tang mane nk dtg kadnye??hahaha

Humaira said...

haha.. terima ksih update aimi :) hehe.. wah, rohmah pn nak kwin dh.. smoga slmt semuanya =)

pst.. cik aimi & cik amalina bila pulak, nanti dh ade pakwe kne cepat2 bgtau nana tau! hahaha. baru laa x tkjut nnt tetiba nak btunang ke, hntr kad kahwin ke.. hehehe

::mell:: said...

ehhh..why meee??sy xgatal la.
pengsan sy~~~

anya said...

cik aimi ramai org dok tunggu nana..tp c.aimi jual mahal..haha